Business

Del Mar Carmel Valley Sharks fortsetter å utvikle ungdomsspillere

Del Mar Carmel Valley Sharks, en ideell, frivillig organisasjon, har utviklet unge fotballspillere i alle aldre og ferdighetsnivåer i North County siden 1970. Siden den gang har sporten vokst betydelig i USA.

«Spillet blir større og større, og det får mer og mer trekkraft», sier Warren Barton, teknisk direktør og trener for Sharks. «Flere mennesker forelsker seg i spillet.»

For konkurrerende spillere er Sharks en medlemsorganisasjon i Elite Club National League, som viser gutter og jenter som prøver å komme seg til collegenivå eller landslaget. Sharks-spillere i flere aldersgrupper konkurrerer i statlige og regionale turneringer.

Sharks trenere har erfaring med å spille i Division I college programmer og i profesjonelle ligaer rundt om i verden. Klubben prioriterer utviklingen av hver enkelt spiller over lagsuksess, men mener lagsuksessen kommer fra at hver spiller når sitt maksimale potensial.

En av programmets siste suksesshistorier er tidligere Sharks-spiller Sam Staab, som for tiden er en spiller i Washington Spirit of the National Women’s Soccer League, som ble nominert til Rookie of the Year-prisen forrige sesong.

Det er også en Sharks College Program som gir veiledning for spillere som ønsker å spille i college fotball programmer i alle divisjoner, i tillegg til leirer og klinikker for spillere i alle aldre og ferdighetsnivåer.

Sharks fritidsprogram tilbyr muligheter for spillere på alle ferdighetsnivåer fra 6 til 19 år til å spille i høst, vinter og vår ligaer.

«Jeg kommer ikke til å sette et barn i et program som ikke kommer til å gjøre ham eller henne vellykket,» sa Barton, som spilte profesjonelt i den engelske Premier League for klubber som Wimbledon FC, Newcastle United, Derby County & Queens Park Rangers.

Barton har vært hos Sharks i nesten 10 år, og hadde en sjanse til å trene sine barn da de gikk gjennom programmet. Han sa at Sharks sterke bånd i lokalsamfunnet og vekt på hvert barns vekst og utvikling tiltrakk ham til organisasjonen.

Barton, som også spilte for det engelske landslaget, la til at det er viktig å vinne kamper, men Sharks ønsker også å tilby noe for spillere som «spiller dette spillet bare for kjærligheten til det.»

«Vi tilbyr noe for alle,» la Shannon Mac Millan, administrerende direktør og trener for Sharks.

Mac Millan spilte 12 år for det amerikanske kvinnelandslaget, scoret 60 mål på 176 kamper og vant en gullmedalje under Sommer-OL 1996 i Atlanta og en sølvmedalje i Sydney under SOMMER-OL 2000. Mac Millan, som også er verdensmester i fotball i 1999, var årets kvinnelige idrettsutøver i 2002. Hun ble også valgt som en av ni 2019 Escondido Forever Legends av Escondido History Center.

«Det er opp til meg nå å gi tilbake til spillet,» sa hun.

Mac Millan bemerket også veksten i spillet fotball og interesse for Sharks konkurransedyktige, rekreasjons- og leirtilbud.

«Vi har kommet langt, og det er veldig viktig at vi holder oss tro mot røttene våre til å være en samfunnsbasert klubb», sier hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.