Business

League of Amazing Programmerere fyller ut hullene i teknisk utdanning

Da League of Amazing Programmers åpnet for 13 år siden, kan du si at det var litt før sin tid. Men Vic Wintriss og hans kone Diane hadde en visjon. De så mange år fremover og så for seg at vårt tradisjonelle utdanningssystem ikke skulle møte noen av elevenes kritiske behov da de kom inn i arbeidsstyrken. Spredningen av robotikk, kunstig intelligens og automatiserte systemer ville radikalt endre landskapet av tilgjengelige jobber nedover linjen. Så de startet Ligaen – en nonprofit programmeringsskole med det formål å tenne unge sinn gjennom programmering. Den opererer hovedsakelig etter skoletid og i helgene, eller i forbindelse med eksisterende skoleprogrammer.

«Etter at jeg pensjonerte meg, følte jeg meg drevet til å forandre barnas liv til det bedre med teknologi,» forklarer Vic, «så jeg begynte på skolen for å lære barna Java, selv om jeg ikke kjente Java programmeringsspråk. Jeg tok et UCSD-utvidelseskurs i Java, og vi leide et lite kontorområde og brakte inn fire iMac-datamaskiner. Jeg underviste de fleste elevene. Og profesjonelle programmerere meldte seg frivillig etter jobb for å hjelpe til med å undervise.»

Skolens hovedcampus ligger i Carmel Valley hvor 300 studenter deltar, og 200 flere studenter deltar på en av 11 partnersteder over hele San Diego County. Ligaens dagens lærere er programmerere, maskinvare- og programvarefagfolk, samt robothobbyister. De kommer med en lidenskap og entusiasme for å formidle det de vet. Og Vic og Diane er nå i styret som henholdsvis kasserer og sekretær. Vic underviser også fortsatt frivillig.

Skolen velger sine elever med en forsiktig balanse mellom gutter og jenter for å være i samsvar med National Science Foundations mål for vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk (STEM). Læreplanen inkluderer koding av videospill, sosiale medier, mobilapper og automatiserte roboter. Programmeringsutfordringer er satt opp til å være morsomme og lekne.

Skolen har trappet opp innsatsen for å nå ut til elever i underressursområder i San Diego – å gå på samfunnsarrangementer, gi foreldrepresentasjoner og besøke klasserom direkte. Det tilbyr også klasser på tre biblioteker i fylket: Downtown Central Library, Malcolm X Library i Valencia Park, og Logan Heights Library. Den ideelle organisasjonen ser ut til å til slutt forgrene seg til East County-skoler og vil trappe opp sin tilstedeværelse i City Heights neste år.

Undervisning er aldri en barriere for en student å bli med. Familier kan søke om økonomisk støtte, og noen studenter får 100% økonomisk støtte til workshops og vanlige klasser. Mange studenter mangler imidlertid fortsatt tilgang til viktige ressurser hjemme som datamaskiner og internett-tilgang, eller til og med en rollemodell som allerede jobber i STEM-feltet.

Administrerende direktør Sarah Cooper forklarer, «Disse faktorene ikke nødvendigvis bestemme veien til noen enkelt student, men vi er svært klar over fordelene de gir når de er til stede i et barns liv. Så nå jobber vi med å bygge egenkapital inn i våre programmer ved å møte noen av behovene rundt teknologitilgang, familie- og samfunnsengasjement, og mentorskap og praksisplasser.

Men belønningene oppveier langt utfordringene. Ta Oscar Acevedo, en førsteårsstudent ved UCSD som studerer informatikk. Han gikk inn på college etter å ha allerede tjent college programmering kreditter og med en Java programmering sertifikat under beltet. «Det var en utfordring,» innrømmer han. «Men med instruktørenes hjelp, innser du at du kan gjøre det. Og når du får det, vil du gjøre det igjen og igjen.»

Administrerende direktør Cooper vet at etterspørselen etter avanserte ferdigheter i programmering bare vil øke i de kommende årene og tiårene. Hun innrømmer imidlertid at det er vanskelig å forutsi hele omfanget og virkningen disse teknologiene vil ha. Selv programmeringsspråk endrer seg i et lynrask tempo.

«The beauty of the League,» fortsetter hun,» er at vi innpode ferdigheter og verdier som aldri vil være foreldet: nysgjerrighet, problemløsning, design tenkning, teamarbeid, og motstandskraft i møte med utfordringer. Vi ønsker at våre elever skal se på seg selv som livslange elever, ikke bare forberede seg på umiddelbare karrieretrinn, men også vedta et tankesett som vil tillate dem å vokse, tilpasse seg og lede gjennom hele livet.»

The League of Amazing Programmers ligger i Carmel Valley Hacienda Building på 12625 High Bluff Drive, #107. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du www.jointheleague.org, sende [email protected] e-post eller ringe 858-284-0481.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.