Business

Møt Master Chimney Sweep Steve Carter og hans mannskap fra Chimney Sweeps, Inc., som serverer San Diego County

Visjoner av Mary Poppins og Bert, skorsteinen feie, kommer til hjernen når du tenker på Steven Carter. Han er en ekte, dagens skorstein feie av høyeste orden. Faktisk kalles han en Master Sweep i den gamle engelske tradisjonen, og han har feid mer enn 40.000 skorsteiner i løpet av sin karriere. Chim Chim Cheree faktisk.

Carter er grunnlegger av Chimney Sweeps, Inc. Han startet selskapet i 1985, og er basert i Lakeside, selv om selskapet tjenester skorsteiner over San Diego County. Han har mer enn 30.000 kunder. Hans filosofi er enkel: «Din skorstein er en del av huset ditt. Hvis skorsteinen går, så går huset. Vi tar oss av skorsteinen din og tar oss av hjemmet ditt.»

Til tross for den overveldende suksessen til virksomheten, falt Carter inn i yrket ganske tilfeldig.

«Jeg hadde nylig kommet av veien som turnémusiker og fant meg selv på jakt etter min neste faste konsert da jeg snublet over en «hjelp ønsket»-annonse i avisen, forklarer han. «Å være opprinnelig fra England – hvor en sunn dose flaks og folklore omgir yrket til en skorsteinfeie – ble jeg umiddelbart tiltrukket av annonsen så enkelt skrevet som «Chimney Sweep Needed.» Neste uke fant meg donned hode til fot i svart, med pels haler og en topp lue.»

Chimney sweeping er en av de sjeldne yrker som egentlig ikke har endret seg mye i form av den gamle verden tradisjoner dateres tilbake til England på 1900-tallet. Steve beskriver det ryddig: «Du forsegler skorsteinen fra bunnen med presenninger og plast. Deretter på toppen bruker du den høyre børsten festet til polene for å børste skorsteinen fra topp til bunn flere ganger. Med unntak av et kraftig vakuum, er alt gjort omtrent det samme.»

Å drive virksomheten er definitivt en familieaffære. Steves kone, Valerie, tar seg av økonomien. Hans søster Georgia svarer på telefonen. Hans sønn Julian har ansvaret for kontoret. Og hans sønn Ariel gjør spesielle installasjoner og generelle inspeksjoner. Selv stemmen på telefonsvareren er hans mors, med britisk aksent, selvfølgelig.

Etter mer enn 30 år i bransjen har Steve lært en lekse eller to om suksess. For ham, det kommer med et ansvar å gi tilbake til samfunnet der du tjener. I hans tilfelle er det hele San Diego County. «Å gi tilbake er en stor grunn til at vi gjør det vi gjør – og følelsen av at alt vårt harde arbeid ikke bare gjør en forskjell i våre liv, men også i livene til de rundt oss – er av største betydning for alle her borte på Chimney Sweeps, Inc.»

Selskapet har arrangert en del av det årlige Spirit of Christmas-arrangementet i Lakeside hvert år. De støtter lokale skoler ved å bidra til å samle inn penger til nye instrumenter, Lakeside-konkurranser eller marsjbandet. På toppen av det hele går en stor del av selskapets fortjeneste til nasjonale veldedighetsorganisasjoner, inkludert Boys & Girls Clubs of America og The Truth about Drugs-kampanjen. Steve kommer fra en musikalsk bakgrunn, og støtter også musikere uten grenser, samt San Diego Arts Foundation. Burn Institute er også nær og kjært for sitt hjerte, siden en av hans sønner er en tidligere brannmann.

Selskapet er en del av National Chimney Sweep Guild og overholder forskriftene til brannvesenet og National Fire Protection Association. Disse gruppene anbefaler forbrukerne å ha skorsteiner inspisert en gang i året for å se etter innskudd, byggefeil og forverring. Og den inspeksjonen bør inkludere taket.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.